Starity

A koronavírus hatással van az élet- és egészségbiztosítási szerződésekre?

2024. április 09. 19:07   |   

A biztosítók kiváló élet- és egészségbiztosítási szerződéseket kínálnak az ügyfeleik számára. Azonban a koronavírus sokakat elbizonytalanított, hogy milyen hatással lehet ez a világjárvány a szerződésükre és annak igénybevételére. Ebben a cikkünkben az egyik hazai nagy szereplő segítségével végignézzük, mire számíthatnak a szerződött ügyfelek.

hirdetés
A koronavírus hatással van az élet- és egészségbiztosítási szerződésekre?

A koronavírus hatása az élet- és egészségbiztosításokra

Az Allianz Hungária segítségével megnézzük, milyen hatások érhetik az élet- és egészségbiztosítási szerződéseket a koronavírus kapcsán. Ha valakinek nem ennél a biztosítónál van biztosítása, annak is kiváló támpontot jelenthetnek az itt leírtak. Ennek ellenére mindenképp nézz utána a pontos információknak a saját szolgáltatódnál!

Az Allianz Hungária szerződési feltételeiben nem minősül kizárásnak a koronavírus (covid-19). Így az ezzel kapcsolatban bekövetkezett biztosítási események esetén szolgáltatnak a szerződésben foglaltaknak megfelelően. A koronavírus nem minősül sem kritikus betegségnek, sem pedig heveny fertőző betegségnek.

Csoportos élet-, baleset-, betegbiztosítás

A csoportos életbiztosítások esetén nincs a kizárások között a koronavírus-fertőzésből eredő elhalálozás, ellenben egy 2 hónapos várakozási idővel számolni kell. Ha ekkor történik a haláleset, akkor nem fog fizetni a biztosító.

Van viszont olyan termék, aminél nincs se 2 hónapos várakozási idő, se koronavírussal kapcsolatos kizárás. Ez a bármilyen okú halál esetén felmerülő temetési költségek térítésére szóló biztosítás.

Visszatérve az eredeti termékre, a betegséget követő műtét, illetve kórházi ellátás esetén sincs semmilyen korlátozás koronavírus miatt. Ahogy a vírusfertőzést követően kialakult, betegségből eredő keresőképtelenség esetében sem.

Vírusfertőzés kapcsán nem térít a biztosító, ha koronavírusról van szó, mivel az nem tekinthető kritikus megbetegedésnek. Baleseti eredetű fedezeteknél pedig nem releváns erről beszélni, mert ott csak baleset esetén nyújtott szolgáltatásról van szó.

Csoportos egészségbiztosítás

A koronavírustól függetlenül változatlanul nyújtják az egészségbiztosítási pilléreket. A szűrővizsgálati csomagok esetén fontos kiemelni, hogy nem tartalmazzák a covid-19 tesztet.

Egyéni életbiztosítások

Alap életbiztosítás esetén nincs várakozási idő, ellenben kiegészítő szerződés esetén van, 2 hónap, amitől orvosi vizsgálat esetén eltekintenek. A várakozási idő alatt bekövetkezett koronavírus okozta elhalálozás esetén nem áll módjukban szolgáltatni.

Az Allianz Hungária megbetegedésből eredően szolgáltat valamennyi biztosítás tekintetében, ha műtétre, illetve kórházi ellátásra kerül sor.

Koronavírus fertőzés kapcsán jogosult a beteg a járóbeteg szakellátásra. A szűrővizsgálatok között viszont nem szerepel a covid-19 teszt.

A fentiek az Allianz Hungária élet- és egészségbiztosításai esetén érvényesek, más biztosítók termékei esetén maximum támpontként szolgálnak!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek