Starity

Váratlanul elhunyt a Jóbarátok sztárja

2023. október 29. 06:06   |   Szerző: LexiCobain

A méltán népszerű sorozat, a tíz évadot futott Jóbarátok egyik legviccesebb karakterét alakító színészt holtan találták Los Angeles-i otthonában.

hirdetés
Váratlanul elhunyt a Jóbarátok sztárja
Fotó: MICHAEL KOVAC/FILMMAGIC

Sajtó- és jogi képviselője hozta a nyilvánosságra, hogy holtan találták Matthew Perryt október 28-án, az otthonához tartozó jacuzziban. Minden valószínűség szerint halálát fulladás okozta, az idegenkezűség egyelőre kizárható. A nyomozás jelenleg is folyik az 54 éves színész halálának ügyében.

Hat nappal a halála előtt Perry egyébként épp ebből a jacuzziból osztott meg egy felvételt, akkor nem is sejtve, hogy ez lesz az utolsó bejegyzése a közösségi média felületein.

Ó, a körülötted kavargó meleg víz jó érzéssel tölt el? Mattman vagyok

– írta akkor a bejegyzéshez.

Matthew 1969-ben, a Massachusetts állambeli Williamstownban született. Szülei még az első születésnapja előtt elváltak, a majdani színész pedig édesanyjával maradt. 15 évesen került Los Angelesbe, ahol színjátszást tanult, és később több kisebb-nagyobb szerepben megcsillogtatta a képességeit. Az igazi áttörtést Chandler Bing szerepe hozta meg számára, onnantól kezdve világsztár lett.

Nem túlzás azt állítani, hogy Matthew üde színfoltja, a lelke volt az 1994 és 2004 között futott Jóbarátoknak, ugyanis csípős humorával és szarkasztikus megjegyzéseivel hamar belopta magát a nézők szívébe. Sajnos a hírnév azonban elszigeteltté tette, a rá nehezedő nyomás miatt az alkohol és a kábítószerek rabjává vált szerettei legnagyobb rémületére. Erről az időszakról igen részletesen, tabuk nélkül számolt be 2022-ben megjelent, Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című memoárjában.

2018-ban közel került a halálhoz, amikor az éveken át tartó opioid túladagolás miatt keletkezett vastagbélproblémájából adódóan két hétre kómába esett. Ezt követően öt hónapig kórházban lábadozott és szerencsésen felépült. Több alkalommal is részt vett elvonókúrán, igyekezett megszabadulni függőségeitől.

Halála mélyen megrázta kollégáit, barátait és rajongóit. Tucatjával érkeznek percről percre a búcsúzkodó üzenetek az Instagramon közzétett utolsó bejegyzéséhez. Legközelebbi barátai, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer és Matt LeBlanc egyelőre még nem törték meg a csendet a tragikus hír kapcsán, de az nem kétséges, hogy nagyon közel álltak Perryhez, ahogyan azt a 2021-es Jóbarátok: Újra együtt című összefoglalóban is láthattuk, amikor a hat színész először állt együtt kamera elé mintegy tizenhét évvel a sorozat fináléja után.

via E! News

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek