Starity

A legjobb kültéri burkolatok: ezekre figyeljünk a választás során!

2023. október 18. 13:01   |   

Napjainkban sokféle színű, stílusú, anyagú homlokzati burkolat közül választhatjuk ki azt az egyet, amiről úgy gondoljuk, hogy jól mutat majd a ház falán. Persze a kinézet nagyon fontos, de több olyan apróság van, amire oda kell még figyelnünk annak érdekében, hogy a burkolat tartós és időtálló legyen. Nem árt, ha van elképzelésünk arról, hogy milyen anyagokat részesítünk előnyben, milyen hatást szeretnénk elérni.

hirdetés
A legjobb kültéri burkolatok: ezekre figyeljünk a választás során!

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miben érdemes gondolkodni és kitérünk arra, hogy mire kell ügyelni, ha burkolatot veszünk otthonra. 

Ezeket a szempontokat vegyük figyelembe!

A Tiissa kültéri falburkolatai külső védőrétegként szolgálnak az épület számára, hiszen megóvják a homlokzatot az esőtől, a széltől, a hótól, a zajoktól, de még szigetelésnek sem utolsók. Minden esetben az anyagválasztás határozza meg a végső megjelenést. Több különféle burkolattípus létezik, hiszen akadnak a fahatású kivitelek, amelyek strapabíróak, nem kell foglalkozni az ápolásukkal, de még kenni és óvni sem kell őket. Ott vannak még a fémlemezes, a kőhatású megoldások, valamint a kompozit táblák egyaránt. 

De vajon mi az, amit meg kell nézni, mielőtt döntésre jutunk? Milyen szempontoknak kell megfelelnie az adott burkolatnak? A továbbiakban ezekre a kérdésekre adunk részletesebb választ. 

1. Az anyag és a tartósság

Ami a legfontosabb, mindenképpen az anyag minősége és annak tartóssága. A külső burkolatoknak jól kell bírniuk a kültéri strapát, az esőt, a havat, a magas UV-sugárzást, rossz esetben a jeget. A legjobb, ha olyan típust választunk, ami nem fakul ki, nem repedezik vagy kopik meg az idők során, és az évek alatt sem veszíti el az eredeti állagát. A természetes kő, a tégla, valamint a fahatású Kerraco burkolatok azok, amelyek minden esetben ideális megoldást jelenthetnek. 

2. A kinézet és a szín

Ahogy már említettük, nem a stílus és a szín a legfontosabb, de ha sikerült találni egy jó anyagot, ami biztosan évekig kitart, akkor a következő szempont már lehet a burkolat kinézete. A kültér esetében mindenképpen nézzük meg az épület környezetét, hiszen a kiválasztott szín és minta nem árt, ha harmonizál az otthonunk többi részével. Egy rusztikus ház esetében a kőburkolatok és a fahatású megoldások tökéletesen illeszkednek az általunk megálmodott dizájnhoz. 

3. A forma és a méret 

Végezetül pedig figyelembe kell venni az adott burkolat méretét és formáját, hiszen ez szintén befolyással van a külső megjelenésre. Egy nagyobb típus esetében tágasabb hatást tudunk elérni, míg az apróbb elemekkel inkább a részletgazdagságon lesz a hangsúly. Az biztos, hogy a különféle formákban és mintákkal kapható burkolatok változatossága lehetőséget ad a kreativitásra, az önkifejezésre. Végre nemcsak a belső tér, hanem a külső környezet is úgy festhet, ahogy azt megálmodtuk. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek