Starity

Alec Baldwin mégsem úszta meg a börtönt a halálos lövöldözés miatt?

2023. augusztus 17. 11:11   |   Szerző: SzilviD

Egy új fegyverelemzés kimutatta, hogy Alec Baldwin meghúzta a ravaszt a Rust forgatásán történt lövöldözésben.

hirdetés
Alec Baldwin mégsem úszta meg a börtönt a halálos lövöldözés miatt?
Fotó: hu.depositphotos.com

Az ügyészség megkapta a második szakértői elemzést a fegyverről, amely elsült Alec Baldwin kezében a Rust forgatása alatt, halálosan megsebesítve az operatőrt, Halyna Hutchinst. Most mérlegelik, hogy újból vádat emeljenek-e a színész ellen.

Baldwin azt mondta, hogy a fegyver véletlenül sült el, miután az utasításokat követve Halyna Hutchins operatőr felé irányította, aki a kamera mögött volt a próbán. Baldwin állítja, hogy 2021. október 21-én visszahúzta a kalapácsot – de a ravaszhoz nem ért –, és a pisztoly elsült. 

Korábban felmentették Baldwint a gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában, mondván, úgy értesültek, hogy a fegyvert a lövöldözés előtt módosították, és meghibásodott. Azonban megbízást adtak ki a pisztoly újbóli elemzésére, más fegyverekkel és lőszerekkel együtt, amik ott voltak a Rust című film forgatásán.

Az arizonai és új-mexikói ballisztikai és törvényszéki szakértők által készített új fegyverelemzés megvizsgálta a pisztolyt és a töltényen hagyott jeleket, és arra a következtetésre jutott, hogy a ravaszt meg kellett húzni.

Bár Alec Baldwin ismételten tagadja, hogy meghúzta volna a ravaszt, az itt közölt tesztek, megállapítások és megfigyelések alapján a ravaszt meg kellett húzni vagy le kellett nyomni ahhoz, hogy a bizonyítékul szolgáló fegyver teljesen felhúzott vagy behúzott kalapácsát kioldja

– áll a jelentésben.

Az ügyész szerint később jelentik be, hogy ismét vádat emelnek-e Baldwin ellen. A fegyvermester, Hannah Gutierrez-Reed pere pedig decemberben kezdődik majd.

via USA Today

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek