Starity

James Cameron szerint a Titan tragédiája olyan, mint a Titanicé

2023. június 25. 12:12   |   Szerző: SzilviD

A Titanic rendezője, James Cameron megszólalt a Titan tragédiája után. A tengeralattjáró utasai a legendás hajó roncsait akarták megnézni, amikor meghaltak.

hirdetés
James Cameron szerint a Titan tragédiája olyan, mint a Titanicé
Fotó: Wikipédia

James Cameron, aki maga is 33 mélytengeri merülésen vett részt, hogy felkeresse a Titanic roncsainak helyszínét, az ABC Newsnak adott csütörtöki interjújában a Titan tengeralattjáró és a Titanic - amely 1912 áprilisában jéghegynek ütközve süllyedt el - közötti hátborzongató párhuzamról elmélkedett.

Cameron szerint a mélytengeri búvárkodás "kiforrott művészet", hozzátéve, hogy egy sor biztonsági aggályt vetett fel a Titan, amely június 16-án indult el a Kanadából. 

Az emberek a közösségben nagyon aggódtak ezzel a tengeralattjáróval kapcsolatban. A mélytengeri merüléssel foglalkozó mérnöki közösség számos vezető szereplője még levelet is írt a vállalatnak, amelyben azt írták, hogy amit csinálnak, az túlságosan kísérleti jellegű ahhoz, hogy utasokat szállítsanak, és hogy tanúsítványra van szükség

- mondta.

Cameron, aki az 1997-es Titanic című, a tengeri katasztrófáról szóló játékfilmet rendezte, azt mondta, hogy "megdöbbentette a hasonlóság a Titanic katasztrófájával".

A (Titanic) kapitányát többször figyelmeztették, hogy jég van a hajója előtt, mégis teljes sebességgel egy holdtalan éjszakán egy jégmezőbe hajtott, és ennek következtében sokan meghaltak. Az, hogy egy nagyon hasonló tragédia, ahol a figyelmeztetések figyelmen kívül maradtak, pontosan ugyanazon a helyen történik, ahol a világ minden tájáról zajlik a búvárkodás, szerintem egyszerűen megdöbbentő. Tényleg elég szürreális

- magyarázta.

A Titan fedélzetén tartózkodó öt ember megmentésére irányuló törekvést követően a kutató- és mentőcsapatok csütörtök reggel megtalálták a tengeralattjáró külső részeit a Titanic roncsainak közelében. Az utasok meghaltak. A parti őrség illetékesei szerint még túl korai megmondani, mikor robbant fel a tengeralattjáró.

via USA Today

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek