Starity

Az egyszerű otthoni bútor-összeszerelés titkai

2023. február 21. 22:10   |   

Bár jó lenne, ha minden bútor előre összeszerelve érkezne, de sokak pechére a legtöbb bútorbolt főként lapraszerelt termékeket árul, amelyeknek az összerakása a legtöbb esetben rendkívül frusztráló, és gyakran a miniatűr csavarhúzók feltalálójának átkozásával jár.

hirdetés
Az egyszerű otthoni bútor-összeszerelés titkai

Véleményünk szerint azonban nem feltétlenül rossz dolog az, ha saját kezűleg kell összeszerelned például a Kanape.net kínálatában vásárolt gardróbot. Ezzel ugyanis amellett, hogy pénzt takaríthatsz meg, megtapasztalhatod a  büszkeség és az elégedettség érzését. Ezt egyébként a Harvard Business School 2011-es, „The Ikea Affect” című tanulmánya is megerősíti. 

Ezért is gondoltunk arra, hogy ebben a cikkünkben adunk néhány tippet, hogy a következő alkalommal már te is úgy tudd összeszerelni az általad választott bútorzatot, mint egy igazi profi.

Gondolkozz, mielőtt vásárolsz!

Mielőtt a vásárlás gombra kattintanál, mindenképpen érdemes egy pillantást vetned az adott bútorzat összeszerelési folyamatára, amelyről olvashatsz például az online véleményekben és az ajánlásokban. 

Amennyiben a kiszemelt bútornak az összerakása nehezebb, mint korábban gondoltad, akkor javasoljuk, hogy keress inkább olyan darabokat, amelyek részben össze vannak szerelve. Jó példa lehet erre egy olyan étkezőasztal, amelynek a lábait mindössze egyetlen csavarral kell rögzíteni.

Legyél realista!

Egyes berendezési tárgyak összeszerelését (például a kárpitozott ágykereteket), valószínűleg a legjobb szakemberekre bízni. De ilyenek lehetnek a komódok is. Nem feltétlenül azért, mert nehéz összeszerelni őket, hanem azért, mert maga a folyamat rendkívül aprólékos. Egy teljes méretű, hat fiókos komód akár 30-40 alkatrészből is állhat.

Szerelj a megfelelő helyen!

Bár kísértést érezhetsz arra, hogy a nappali kényelmében szereld össze a vadonatúj szekrényedet, amit a Kanape.net kínálatában vásároltál, de mi mégis azt javasoljuk, hogy a bútort abban a helyiségben rakd össze, ahol használni fogod. Amellett ugyanis, hogy nehéz a mozgatása, miközben próbáljátok bevinni a szobába előfordulhat, hogy megkarcolja a falakat és a padlót.

Olvasd el az utasításokat többször is!

Miután óvatosan kicsomagoltad a megvásárolt bútorzatot, az első dolog, amit meg kell tenned, hogy elolvasod az összeszerelési útmutatót. Aztán olvasd el még egyszer is, hogy teljesen mértékben megértsd a folyamatot.

Végül kezdj neki a szerelésnek!

Miután mindent gondosan kicsomagoltál, és elolvastad az utasításokat, a legjobb, ha az összes alkatrészt azonosítod. Amikor ez megtörtént, a hasonló elemeket rendezd különböző csoportokba! A kisebb elemek tárolásához  javasoljuk, hogy használj műanyag poharakat, hogy megakadályozd azok elgurulását vagy összekeveredését. 

Ezután szánj egy percet az érintett részek megfelelő tájolásának mérlegelésére! Ehhez a legjobb módszer, ha az összeszerelési útmutatóban megkeresed a nyilakat, amelyek erre vonatkoznak. Végül már csak annyi dolgod maradt, hogy az utasításoknak megfelelően rendben összeszerelj mindent. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek