Starity

Amit tudni érdemes a bozótvágó kés használatáról

2023. január 21. 21:09   |   

Sok pozitívummal jár, ha az otthonodhoz egy udvar is tartozik. Ha viszont azt szeretnéd, hogy szép legyen, akkor oda kell figyelned néhány dologra. Például arra, hogy milyen gyakran nyírod a füvet, vagy milyen eszközzel vágod vissza a bokrokat.

hirdetés
Amit tudni érdemes a bozótvágó kés használatáról

Erre a célra kiválóan használható a bozótvágó kés, amit más néven machete-nak is hívunk. Ez lényegében nem más, mint egy erős vágószerszám, aminek rendkívül éles pengéje van. Ennek köszönhető, hogy nagyon gyorsan és kényelmesen lehet növényzetet vágni vele.

Jól jönne egy neked is?

Még nem tudod, hogy honnan szerezd be ezt a nagyszerű kerti szerszámot? Akkor nézz körül a Szomszedkert webshop bozótvágó kései között. Itt kizárólag magas minőségű alapanyagokból készülő változatokat találsz, amik különböző hosszúságúak. 

Ha pedig kíváncsi vagy, hogy mi mindent érdemes tudni róluk, akkor olvass tovább. Ebben az írásunkban ugyanis összegyűjtöttünk néhány fontos információt, amivel jó, ha tisztában vagy. Először is elmondjuk, hogy honnan származnak, aztán pedig arról is lesz szó, hogy mire figyelj, amikor a megfelelő változatot keresed.

Honnan származik a bozótvágó kés?

A bozótvágó kés eredetileg Latin-Amerikából származik, ahol a trópusi esőerdőkben használják. Ott ugyanis olyan sűrű és erős növényzet van, hogy csak egy éles pengéjű vágószerszámmal lehet közlekedni. Amikor tehát menetelnek előre az erdőben, egyúttal nyesik a növényeket is, ezzel szabad utat vágva maguk előtt.

Ma már nem csak Amerikában, hanem az egész világon az egyik legnépszerűbb szerszámnak számít. Kerti, illetve mezőgazdasági munkák elvégzéséhez is remekül használható. A tereptisztításon kívül gallyazáshoz, gazirtáshoz, nádvágáshoz, sőt még  horgászbeálló kitisztításához is szokás használni.

Mire figyelj, amikor a tökéletes változatot keresed?

A bozótvágó késnek többféle típusa is létezik, így érdemes néhány dolgot átgondolni, mielőtt megvásárolnád valamelyiket. Mindenekelőtt azt gondold át, hogy milyen hosszúságú változatra van szükséged: létezik ugyanis 31, 46, 51 és 56 cm-es is.

A penge vastagsága is különbözhet, vannak ugyanis vékonyabb és vastagabb fajták is. Sőt olyat is választhatsz, amihez egy masszív tok is jár, ami nagy segítséget jelent a tárolásban, szállításban. 

Nem csak a hosszúság, hanem a markolat is számít

A bozótvágó kést a markolatánál kell megfognod, hogy használni tudd. Nagyon fontos, hogy amikor nyesed vele a növényeket, akkor a kezed ne csússzon meg rajta, és a penge se essen ki belőle. Éppen ezért érdemes olyat választani, ami csúszásmentes felületű és szegecselt markolattal rendelkezik.

Bízunk benne, hogy ezek után számodra sem kérdés, miért olyan nagyszerű eszközök a bozótvágó kések. Számos munkához hatékonyan fel tudod használni, amikor a kerted karbantartása kerül napirendre. Ráadásul többféle kivitelben is készül, ami azt jelenti, hogy könnyen rátalálsz a számodra ideális változatra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

kés kert bozót
hirdetés

Ajánlott cikkek