Starity

Válasszon biztonságos bejárati ajtót!

2023. január 17. 15:03   |   

A lakásbetöréseket az ablak betörése vagy az ajtó benyomása útján követik el, így ahhoz, hogy Ön biztonságban érezhesse magát, gondoskodnia kell a megfelelő bejárati ajtóról. Ha lakásbiztosítással rendelkezik, akkor sem mindegy, hogy milyenek a lakás nyílászárói, mivel ezek a biztosítások általában megkövetelik a több ponton záródó ajtót, és betörés esetén akár a biztosítási összegtől is eleshet. Vizsgálja meg tehát a jelenlegi bejárati ajtót, és amennyiben az nem megfelelő, cseréltesse ki minél előbb!

hirdetés
Válasszon biztonságos bejárati ajtót!

A bejárati ajtó fontos szerepe

A Zsola Ablak Kft felhívja a figyelmet arra, hogy a műanyag biztonsági bejárati ajtó védi értékeit és szeretteit. Vagyontárgyai védelme érdekében riassza el a betörőket egy biztonsági ajtóval, hiszen egy régi, rozoga bejárat akár hirtelen is ötletet adhat a betörésre. Ha az ajtón látszik az, hogy lóg a kilincse, rés van a keret és a nyílászáró között, egyszerűen, szinte vállal benyomható, akkor a betörő nem fog gondolkodni azon, hogy érdemes-e megpróbálni bejutni a lakásba, hanem egyetlen mozdulattal betöri, és már bent is van.

Egy modern műanyag ajtó azonban, amely több ponton záródik, elriaszthatja a kéretlen látogatókat, így megvédi értékeit és családtagjai, gyermekei biztonságát.

A választék

A műanyag ajtók külseje nagyon változatos, mindenki találhat a saját ízlésének megfelelő terméket. Teljesen mindegy, hogy panellakásról vagy családi házról van szó, mindegyiken jól mutatnak a műanyag nyílászárók, és kifejezik a benne élők stílusát.

Amikor a választásra kerül a sor, akkor Ön kiválaszthatja az új nyílászárója méretét, színét, formáját és vastagságát, valamint eldöntheti, hogy kér-e bele üvegezést vagy valamilyen díszítő panelt. Nagyon divatos a famintázatú vagy alumínium hatású nyílászáró, és természetesen a zártípusról is döntenie kell. 

A nyílászáró gondozása

A műanyag ajtó nagyon ellenálló, nem károsítja sem az UV sugárzás, sem pedig a hó, a szél, az eső vagy a fagy. A felülete ellenáll a kisebb karcoknak, ütődéseknek és egyes vegyszereknek. Gondozása nagyon egyszerű, időnként át kell törölni egy kis tisztítószeres ronggyal, ezzel eltávolíthatjuk róla a koszt és a port. Ha üvegfelületet is tartalmaz, akkor azt ablaktisztító folyadékkal törölheti át.

Hő- és hangszigetelés

Az ajtó becsukásával azonnal érezhetővé válik a kiváló hangszigetelési képesség, hiszen az utca zaja kívül marad, így nem lesz gond az otthoni pihenéssel és kikapcsolódással. Abban is biztos lehet, hogy a hőszigetelése is tökéletes, hiszen télen megtartja a fűtés melegét, nyáron pedig kívül tartja a hőséget, és bent tartja a klíma hűvösségét.

A modern műanyag ajtók formatartóak, évek múlva is kiválóan záródnak és illeszkednek az ajtótokba, így a hőszigetelési és hangszigetelési funkciójuk megmarad. Biztonságosak, hiszen több ponton záródnak, így ellenállnak a hívatlan vendégeknek, könnyen tisztán tarthatóak és nagyon mutatósak. Ha az ajtaja nem felel meg a fenti feltételeknek, akkor ne várjon tovább, rendelje meg új bejáratát még ma!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek