Starity

A bőr tavaszi megújulása – bőrápolás lépésről lépésre

2021. április 22. 14:02   |   Szerző: Starity

Ki ne szeretné, hogy bőre a hideg, téli hónapok után újra ragyogóvá és élettel telivé váljon? Ebben szeretnénk segítséget nyújtani cikkünkkel. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a lépéseket, amelyek nem maradhatnak ki a tavaszi bőrápolási rutinból.

hirdetés

Mielőtt elárulnánk a lépéseket, fontos megemlítenünk, hogy nemcsak azok pontos betartása fontos. Elengedhetetlen, hogy mindez természetes kozmetikumokkal történjen, amelyek nem okoznak irritációt, miközben fokozzák az anyagcserét, hidratálnak és pótolják a vitaminokat. Érdemes olyan termékeket választani, amelyek természetes hatóanyagokat tartalmaznak, például shea vajat, aloe verát és csipkebogyót.

Arctisztítás és bőrradírozás a tiszta arcbőrért

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy milyen fontos szerepe van a reggeli és az esti arctisztításnak. Napjainkban már nem elég a vízzel való tisztítás, olyan készítményre van szükség, mely képes teljesen megtisztítani a bőrt. Érdemes beszerezni egy frissítő arclemosót, mellyel annyiszor kell megismételni a tisztítási folyamatot, amíg tiszta nem marad a vattakorong.

A selymesen sima bőr eléréséhez, bőrtípustól függően, hetente 1-2 alkalommal érdemes beiktatni a bőrradírozást is az arctisztítást követően. Olyan természetes bőrradírt érdemes beszerezni a feladathoz, mely kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket és a felesleges zsírt az arcbőrről.

Hidratálás az élettel teli arcbőrért

Nem maradhat ki a napi arcápolási rutinból a hidratálás. Az arctisztítást és a bőrradírozást követően időt kell szánni a hidratáló krém felvitelére, mely a hidratálás mellett táplálja is a bőrt. Olyan természetes összetevőkből álló készítményt érdemes választani, melynek összetevői között megtalálható az E-vitamin és a jojoba olaj.

A reggeli hidratáláshoz célszerű olyan arckrémet választani, mely kifejezetten nappali használatra lett kifejlesztve. Este pedig bátran bevethetőek az éjszakai arckrémek, melyek reggelre üdévé varázsolják az arcbőrt. Amennyiben egy helyről szeretnéd beszerezni az arcápolási rutinhoz nélkülözhetetlen termékeket, és fontos számodra, hogy természetes összetevőket tartalmazzanak a kozmetikumaid, nézz szét a Manuka.store mézes termékek kínálatában!

Az ajkak és a kezek ápolásáról sem szabad megfeledkezni

Az érzékeny, felrepedező ajkak egyáltalán nem esztétikusak, ráadásul kellemetlen érzetet nyújtanak. Emiatt az ajkaknak is szükségük van a hidratálásra és a táplálásra, melyhez érdemes beszerezni egy ultra kondicionálást nyújtó, természetes hatóanyagokat tartalmazó ajakbalzsamot, mely a nap folyamán többször is alkalmazható.

Mindemellett a kezek védelméről sem szabad megfeledkezni, hiszen a gyakori kézmosás és a szeles időjárás egyáltalán nem kedvező számukra. Tökéletes megoldást nyújt a kezek védelmére egy természetes összetevőket tartalmazó, hidratáló és gyorsan felszívódó kézkrém.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek