Starity

17 érdekesség A korona című sorozatról

2020. augusztus 22. 18:06   |   Szerző: Four

A királyi család életéről szóló nagy sikerű sorozat készítésének titkai egy listában.

hirdetés

1. Claire Foy a sorozat elején kevesebb fizetést kapott, mint a Fülöp herceget játszó Matt Smith. A készítők ezt azzal magyarázták, hogy Smith népszerűbb volt akkoriban - később pedig elnézést is kértek ezért, hiszen azóta Foy Golden Globe- Emmy- és SAG-díjas színésznő lett. 

2. Katie Nicholl, a királyi család életrajzírója szerint Harry herceg és Meghan Markle nagy rajongói a sorozatnak. 

3. A The Crown készítői hat évadot terveztek, az utolsó részekben pedig a királyi család mai életét dolgoznák fel: az elől sem zárkóznak el, hogy Meghan Markle is csatlakozzon és színésznő révén saját magát eljátssza. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Crown (@thecrownnetflix) által megosztott bejegyzés,

 

4. A 3-4. évadra majdnem Paul Bettany kapta Fülöp herceg szerepét.

5. Helena Bonham-Carter, aki Margit hercegnőt alakította a 3-4. évadban, személyesen is találkozott vele. A színésznő szerint II. Erzsébet húga igencsak ijesztő volt. 

6. Az első évadban Claire Foy fűzőt viselt: azért volt szükség a kényelmetlen kiegészítőre, mert Foynak kicsivel előtte gyermeke született, és elmondása szerint a fűző segített neki abban, hogy egyrészt rámenjenek a ruhák, másrészt megfelelő legyen a tartása.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Crown (@thecrownnetflix) által megosztott bejegyzés,

 

7. Vilmos herceg elmondta véleményét nagyapjáról: Matt Smith volt olyan szerencsés, és találkozott a trónörökössel, aki tisztában volt vele, hogy a férfi kit fog játszani az akkor még készülő sorozatban. Vilmos csak ennyit mondott Fülöpről: "Legenda. Ő egy abszolút legenda!"

8. Olivia Colman (Ezsébet királynő a 3-4. évadban) magánkívül volt, amikor megtudta, hogy eljátszhatja II. Erzsébetet. A producerek még be sem fejezték a mondatot, ő már fel-le ugrált örömében és egyből rávágta, hogy vállalja. 

9. A sorozat készítése elképesztően drága: a BBC szerint csak az első két évad gyártása 130 millió dollárba került. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Crown (@thecrownnetflix) által megosztott bejegyzés,

 

10. Felicity Jones is szerette volna megkapni a fiatal II. Erzsébet szerepét, még castingon is volt.

11. Claire Foy, aki saját bevallása szerint nem egy nagy kutyás, igencsak meglepődött a sorozatban szereplő corgikon. A kutyusok ugyanis imádták a cheddar sajtot, és minden nap kaptak a sajtból egy nagy darabot.

12. Az eredetileg barna hajú Matt Smithnek szőke parókát kellett viselnie, hogy élethű legyen Fülöp hercegként. A parókákkal ráadásul könnyebben kihangsúlyozták az idő múlását.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Crown (@thecrownnetflix) által megosztott bejegyzés,

 

13. John Lithgow, aki Churchillt játszotta, vattapamacsokat dugott az orrába, hogy igazán autentikus hangja legyen. Ezenkívül folyton görnyedezve járt, hogy ne tűnjön fel, mennyivel magasabb volt az egykori miniszterelnöknél. 

14. Habár nagyon ügyeltek a készítők a sorozatban előforduló tárgyak hiteles kinézetére, semmiből sem használtak eredetit, csak másolatokat.

15. Margit hercegnő ruhatárát Párizs inspirálta: a hercegnő kicsit merészebb stílusát franciás eleganciával próbálták visszaadni a jelmeztervezők, tudván, hogy Margit nagyon szerette a Dior divatházat. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Crown (@thecrownnetflix) által megosztott bejegyzés,

 

16. II. Erzsébet viszont teljesen más stílust kapott: nála a készítők arra akarták helyezni a hangsúlyt, hogy a királynőnek nem létkérdés, miben jelenik meg. A ruhái és a színek egyszerűek, leginkább kényelmesek, amelyeket valami csinosabb kiegészítővel párosítottak. 

17. Claire Foy és Matt Smith teljesen beleásták magukat a szerepekbe: egy egész csapattal együtt néztek utána a királynő és Fülöp herceg életének. Sok videót és audiofelvételt is meghallgattak, hogy a részleteket pontosan elsajátítsák. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Crown (@thecrownnetflix) által megosztott bejegyzés,

 

via Harper's Bazaar

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek