Starity

Thomas Gibson: „A büszkeségem és a jó hírnevem sérült”

2016. szeptember 22. 18:06   |   Szerző: Ellie Andrews

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Augusztus elején robbant a hír, miszerint Thomas Gibsont kirúgták a Gyilkos Elmék című bűnügyi dráma sorozatból, melynek 11 éven át volt főszereplője, és a legismertebb arca. A színész végre megtörte a csendet és nyilatkozott ezzel kapcsolatban a People magazinnak.

hirdetés
Thomas Gibson: „A büszkeségem és a jó hírnevem sérült”
Fotó: Criminal Minds

Augusztus elején a Gyilkos Elmék című népszerű sorozat rajongóit sokként érte a hír, miszerint az Aaron Hotchner különleges ügynököt alakító színészt, Thomast Gibsont elbocsátották egy, a forgatás során lezajlott, elfajult vita miatt.  A médiák akkor azt adták közzé, hogy az 54 éves, három gyermekes családapa felrúgta az egyik írót, Virgil Williamst, ezért előbb két hétre felfüggesztették, majd ennek leteltével végleg kitették a szűrét a produkcióból.

A színész ez idáig csupán a közösségi médiákon keresztül adott hangot csalódottságának, és nem győzött elég hálás lenni mindazoknak, akik továbbra is kitartanak mellette. Ezúttal azonban a People magazinnak nyilatkozott a sajnálatos eseményekről.

Évekbe telik, míg az ember felépíti magának a jó hírnevét, amit egy perc alatt semmissé lehet tenni

– nyilatkozta a színész.

Késő este forgattunk egy jelenetet, én pedig odamentem Virgilhez és elmondtam neki, hogy van egy mondat a szövegkönyvben, ami tökéletesen ellentmond egy másik, korábbi kijelentésnek. Ő erre azt felelte, hogy lényegtelen, akkor is el kell hangzania annak a mondatnak.

Ezek után Gibson visszament a stábtagokhoz, hogy közölje velük is az író válaszát, ám Williams követte őt.

Bejött a szobába, és egyenesen felém tartott. Amikor elment mellettem, meglökött, és ahogy kitértem előle a lábfejem hozzáért a lábához. Ha nem mozdultam volna meg, egyenesen nekem jött volna. Elhangzott pár olyan kijelentés, ami miatt másnap bocsánatot kértem, és ennyi volt. Vége volt. Leforgattuk a jelenetet, azután hazamentem és soha többé nem mehettem vissza.

A felfüggesztést magát még sikerült titokban tartani, ám amikor a két hét letelte után közölték Gibsonnal, hogy nem térhet vissza, az azonnal eljutott a sajtóhoz. A legfrissebb értesülések szerint Gibson, aki 11 éven át szívét-lelkét beleadta a sorozatba, és tulajdonképpen annak legismertebb és legnépszerűbb szereplőjévé vált, a 12. évadban már csupán két epizód erejéig fog feltűnni. Ám azt, hogy miként írják ki karakterét a történetből, egyelőre nagy titok övezi.

Tumblr

Erre a kérdésre azonban hamarosan megkapjuk a választ, hiszen a Gyilkos Elmék legújabb évadának premier epizódját szeptember 28.-án tűzi műsorára a CBS.

Egyszerűen ki akarnak törölni a sorozatból

– folytatta a színész csalódottan.

Ez fáj. De igyekszem arra használni ezt az időt, hogy még többet lehessek a gyermekeimmel és a jövőmre koncentrálok. Talán ismét vígjátéksorozatban vállalok szerepet, vagy visszatérek a színházhoz, esetleg rendezek, vagy producerként veszek részt projektekben. A büszkeségem és a jó hírnevem sérült, de tudom, hogy végül az emberek mindig a jóra emlékeznek abból, amit csinálsz. Csak lehetőségekre van szükségem, hogy jó munkát végezhessek és jó ember lehessek.

Thomas Gibson olyan sorozatokban nyújtott alakításaival vált közönségkedvencé az évek során, mint a Chicago Hope, vagy a Dharma és Greg. A Gyilkos Elmékben végzett áldozatos munkája azonban a legszignifikánsabb mind közül. Rajongói, akik ugyanolyan csalódottak, és elárultnak érzik magukat, mint maga a színész, fájón fogják hiányolni szakértelmét, tehetségét és természetesen az általa játszott karaktert. A mogorva, szigorú, ám szerethető és szimpatikus Aaron Hotchner különleges ügynök ritka mosolyait és kérlelhetetlen profizmusát kétség kívül nagyon nehéz lesz pótolni azok számára, akik miatta ültek le hétről-hétre a képernyők elé.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek