Starity

Így havazik a hollywoodi sikerfilmekben!

2013. december 29. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben bemutatjuk Hollywood eddig titkolt csodálatos technikáját, melynek segítségével bármely évszakban hótakaró fedheti a tájat!

hirdetés
Így havazik a hollywoodi sikerfilmekben!

Nemrégiben még tippeket adtunk, hogy milyen filmeket is érdemes nézni a karácsonyi szezonban annak érdekében, hogy megfelelő hangulatba kerüljünk az ünnepekre; most azonban lerántjuk a leplet és megmutatjuk: hogyan is varázsol az álomgyár havas tájat egy-egy film kedvéért!

Képzeljük csak el, hogy New Yorkban éppen tavasz van, és egy filmes stáb pont ekkor érkezik azzal a céllal, hogy karácsonyi témájú sikerfilmet készítsen. A problémát csupán az jelentheti, hogy a mínuszok helyett a pluszok tombolnak, és a táj finoman szólva sem hófedte. Mindez azonban nem jelenthet gondot a Snowbusiness csapatának, akik éppen az ügyben végzik munkájukat, hogy az ilyen esetekben kisegítsék Hollywoodot. Lássuk, hogyan!

A céget Darcey Crownshaw alapította meg 1983-ban, aki találékonyságát és kiváló kapcsolatait latba véve elhatatározta, hogy cégével élethű műhavat készít ott, ahol erre szükség mutatkozik. Egy barátjában lelt társra ebben, aki speciális effektekkel foglalkozott, így a Snowbusiness megalapítása nem csak terv maradt.

Érdekesség, hogy a műhavat újrahasznosított anyagokból készíti a cég, hogy a természet számára is lebontható legyen. Ez az eljárás nagyon fontos, mivel a műhavat nemcsak háztetőkre, autókra és a járdára, hanem fákra és virágokra is fújják. Ezt minden esetben olyan állagúvá állítják elő, hogy minél élethűbb hatást keltsen, ennek érdekében megőrizze a lábnyomokat, és kiváló hóembereket és hógolyókat lehessen belőle formázni.

Az eljárás olyan népszerűvé vált az évek során, hogy Darcey-t és cégét több alkalommal is megkeresték már a médiától, így segítségüket kérték nemcsak reklámok vagy hirdetések készítésénél, de olyan nagy sikerű filmek készítése esetén is, mint a Holiday, az Igazából szerelem, a Harry Potter és az azkabani fogoly vagy a Holnapután.

A Snowbusiness 1983 óta egy igazi kis birodalommá nőtte ki magát, ugyanis tucatjával érkeznek a felkérések a műhó készítésével kapcsolatban az esküvőktől kezdve, a vidámparkokon és színházakon át az élőben közvetített eseményekig, mindemellett pedig a cég világelső is lett abban, amit csinál, ugyanis több mint kétszázféle havat és jeget képesek előállítani.

Érdekesség, hogy a Snowbusiness nemcsupán a hófedte táj látványát képes a megrendelők elé varázsolni, hanem kérésre hóesést, jeget, deret, jégcsapokat, iglut, hóembereket és hógolyókat is képes előállítani, de akár a kinti hóesés immitálására is képesek.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek