Starity

Az utolsó Alkonyat-film is tarolt

2012. november 19. 20:08   |   Szerző: unicum95

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bárhogy is nézzük, az Alkonyat utolsó részét nem lehetett nem szemügyre venni a múlt hétvégén. Ez meg is látszik a nemrég bejelentett box-office adatokban, hiszen a Hajnalhasadás második része minden idők nyolcadik legjobban nyitó filmje lett.

hirdetés
Az utolsó Alkonyat-film is tarolt

Nem csoda, hogy a Hajnalhasadás második része, Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner és Mackenzie Foy főszereplésével is hatalmas sikereket ért el már az első hétvégén. A széria befejeztével az derült ki a hozatallal kapcsolatban, hogy majdnem végig egyenletes volt, hiszen az Alkonyat: Hajnalhasadás 2. része 141,3 millió dollárral debütált Amerikában, és e körül az adat körül forog a többi film behozatala is: az Alkonyat: Újhold éppenhogy csak megelőzte, 142,8 milliós bevétellel, az utolsó film pedig éppen az Alkonyat: Hajnalhasadás 1. részt előzte meg (138,1 millió dollár).

Ezzel egyértelműen változott a legjobban nyitó filmek listája, ráadásul immáron három Alkonyat-film is szerepel a top 10-ben:

  1. Bosszúállók, $200.3 millió
  2. Harry Potter és a Halál erekyléi: 2. rész, $169.2 millió
  3. A sötét lovag – Felemelkedés, $160.9 millió
  4. A sötét lovag, $158.4 millió
  5. Az éhezők viadala, $152.5 millió
  6. Pókember 3, $151.1 millió
  7. Alkonyat: Újhold, $142.8 millió
  8. Alkonyat: Hajnalhasadás- 2. rész, $141.3 millió
  9. Alkonyat: Hajnalhasadás- 1. rész, $138.1 millió
  10. A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse, $135.6 millió

Nem meglepő módon, külföldön is rendkívül sikeres volt, ahonnan összesen 199,6 millió dollárt zsebelt be. Bármennyit is mondanak a számok, ha a kritikusok nem is, a nézők általában pozitív élménnyel hagyták el a mozikat. Érdekes egyébként megjegyezni, hogy a nézők 79%-a nő volt, (közülük fele 25 évnél idősebb), de csupán 21%-a volt férfi.

Az Alkonyat, az emberlány és a vámpír története már az első könyv megjelenése óta világhírű és népszerű, Stephenie Meyer, a filmkészítők, a színészek és a rajongók pedig örökre beírták magukat a filmtörténelembe. A regények, a filmek és maga az Alkonyat jelensége pedig mindenesetre emlékezetesek maradnak, még akkor is, ha mindenki készen áll a továbblépésre, hiszen jövőre négy sikeres regény megfilmesítése kerül a nagyvászonra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek