Starity

Serena Williams: „Az egészség a legfontosabb”

2011. szeptember 06. 07:07   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legismertebb teniszező-testvérpár fiatalabbik tagja, Serena Williams néhány napja nővére, Venus betegségével kapcsolatban nyilatkozott.

hirdetés
Serena Williams: „Az egészség a legfontosabb”

Miután szerdán Venus Williams visszalépett a US Opentől, kiderült, hogy egy autoimmun betegségben, a Sjögren-szindrómában szenved, azonban húga, Serena szerint Venus állapota javul, és pozitívan tekint előre. Mindezt maga Serena Williams osztotta meg a médiával a Victoria Azarenka elleni meccse után.

Ebben a betegségben csak az Egyesült Államokban körülbelül négymillió ember szenved, a tünetei pedig a szem és a száj kiszáradása, kiütések a bőrön, szédülés, fáradtságérzet, valamint ízületi fájdalmak.

„A tenisz jó dolog, de a betegség után más szemszögből látjuk a dolgokat. Szeretek teniszezni, szeretek harcolni, de aztán rájön az ember, hogy az élet annyira értékes, hogy nem szabad, hogy csak erről szóljon” – nyilatkozta Serena, akinél néhány hónapja tüdőembóliát diagnosztizáltak, majd tavasszal egy életmenő műtét során vérrögöt távolítottak el a tüdejéből.

Serena arra kérdésre, hogyan próbálja segíteni Venust, annyit mondott, mindig ő volt a kicsi hugica, és eddig mindig Venus segítette őt és vigyázott rá. Majd hozzátette, hogy beteg nővére biztosan örülne annak, ha hazavinné negyedik US Open trófeáját, ami egyben a tizennegyedik Grand Slam-kupa is lenne.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek